Forberedelse til eksamen

Her er en række gode råd til hvordan du kan forberede dig op til eksamen.

 

 

 

Find ud af hvad du kan forvente til eksamen

Spørg din lærer hvad du kan forvente af eksamen, hvis han/hun ikke selv giver nogle hints eller information derom.
Vær særlig opmærksom på pointer som din lærer kommer frem til i timerne i tiden op til eksamen. Husk din lærer også er interesseret i at I består, så de vil gøre hvad de kan for at hjælpe dig til at bestå

 

Mulige eksamensspørgsmål

Lav en liste med mulige spørgsmål. Hvis du skulle eksaminere nogen i faget, hvilke spørgsmål ville du så stille ? Lav så mange muligt og test dig selv i dem. Det er en god øvelse til at få overblik over  pointerne i et fag.

 

Gennemgå tidligere opgaver

Gennemgå eventueller øvelser og test som din lærer har givet jer i tidligere timer. Igen er det din lærers job at få dig igennem med en god karakter. Prøverne er som regel et forsøg på at hjælpe.

 

Hvad tror de andre?

Diskuter med dine medstuderende, hvad tror de er mulige emner til eksamen? Det kan altid være godt med en anden synsvinkel, nogle gange ser andre en vigtig pointe som man måske selv har overset.

 

Din lærer vil dig det bedste

Som sagt er din lærer kun interesseret i at få dig op i en god karakter, og derfor vil vedkommende ofte give små ledetråde i undervisningen, særligt i tiden op til eksamen. Vær derfor blandt andet opmærksom på hvis din lærer:

  • Siger noget mere end 1 gang
  • Skriver stikord på tavlen, for at understrege noget det der lige er blevet sagt.
  • Stopper for at gense sine egne noter
  • Stiller spørgsmål til klassen
  • Direkte siger: ”Det her bliver spurgt til eksamen!”

 

Lav en læseplan!


Det skaber et meget større overblik og er med at fjerne en stor del af stressen at din læsning er organiseret og at du kan holde fri med god samvittighed når du holde pause. Særligt hvis du har flere eksaminer er det meget vigtigt du planlægger din tid så du ikke pludselig kommer bagud da de sjældent er lagt med lige lang tid imellem til at forberede sig.

Sørg for at lægge ekstra meget tid ind, så du ikke pludselig kommer bagud og  bliver stresset hvis der er et emne du skal bruge ekstra lang tid på. Huske også at lægge fridage og pauser indimellem for at holde planen realistisk. Ingen gider sidde og læse dag ud og dag ind, uden at holde fri. Så kører man helst sikkert sur i læsningen og det mindsker produktiviten. Læs om hvordan du holder fri i eksamensperioden og får slappet ordentligt af herunder.

 

 

Eksamensteknik.dk © 2010 • Hjælp til eksamen, eksamensangst og studie

Din gratis ressource til eksamens hjælp