I eksamensperioden

5 gode råd til hvordan du holder dig frisk i eksamensperioden og holder dig fokuséret på trods af pres og usikkerhed!

 

Afspænding

Hvis du allerede nu ved at du bliver nervøs til eksamen, så er det en god ide lige at overveje om det ikke er værd at lære nogle afspændingsøvelser. Trække vejret dybt helt ned i maven, langsomt puste ud, slappe af i alle muskler osv.
Afslappende musik der spiller stille i baggrunden kan også have en rigtig god effekt.

 

Problemet

Hvad er det du er bange for? Tal med nogen, eller bare højt med dig selv, om hvad det er problemet er. Er det lærer og censor? Din karakter? Dine forældre? Reflekter over hvad det egentlig er der presser dig, og spørg dig selv hvad det værste der kunne ske egentlig er.

 

Alt det udover eksamen

Husk at du også skal have et liv mens du læser til eksamen, ellers ender du med at blive helt nedtrykt over presset. Frisk luft og dagslys er altid en god booster til ekstra energi, men en hyggeaften med film hvor hjernen ikke skal arbejde på højtryk er også en god ide.

 

Mad og søvn

Det er selvfølgelig meget vigtig for at din krop og dermed din hjerne fungerer optimalt. Prøv så vidt muligt at spise fornuftigt og sov ordentligt op til en eksamen så du ikke er svækket, men kan give dig selv 100% når det gælder.

 

Vigtigt. Glem forventningerne.

 

Det der ofte presser mange unge i at blive helt hysterisk nervøse, er presset fra omverdenen. Dine forældre eller dine venners karakterræs bestemmer ikke over dit liv, det er kun dig selv der bestemmer tempoet og hvor meget der skal lægges af pres på dig. Husk det er kun dig selv du gør det her for.

Eksamensteknik.dk © 2010 • Hjælp til eksamen, eksamensangst og studie

Din gratis ressource til eksamens hjælp